ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ | ΚΗΔΕΙΕΣ

Μεταφορά θανόντος στην επαρχία


Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία του θανόντα και τη μεταφορά του οδικώς, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας επιθυμείτε. Το κόστος περιλαμβάνει το φέρετρο (υψηλής αντοχής για μεταφορές), αμοιβές εξειδικευμένου προσωπικού για τη μεταφορά του νεκρού, παραλαβή και μεταφορά με νεκροφόρα, μεταφορά του νεκρού σε ψυκτικό θάλαμο μέχρι την αναχώρηση, ντύσιμο του θανόντα (με ρούχα της οικογένειας), μαξιλάρι, σεντόνι, κορδέλες χεριών, σάβανο και το κόστος υγειονομικών μέτρων για την μη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Στην προσφερόμενη τιμή δεν περιλαμβάνονται το κόστος μεταφορών σε περίπτωση που απαιτείται νεκροψία, το κόστος παραμονής σε ψυκτικό θάλαμο, άνθινο στολισμό στο φέρετρο και στην εκκλησία, στεφάνια και το κόστος της νεκροφόρας, των διοδίων και του οδηγού.

Μεταφορά θανόντος στα νησιά

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία του θανόντα και τη μεταφορά του, σε οποιοδήποτε νησιωτικό μέρος της Ελλάδας επιθυμείτε. Το κόστος περιλαμβάνει το φέρετρο (υψηλής αντοχής για μεταφορές), μαξιλάρι, σεντόνι, κορδέλες χεριών, σάβανο, αμοιβές εξειδικευμένου προσωπικού για τη μεταφορά του θανόντα παραλαβή και μεταφορά με νεκροφόρα, ντύσιμο του νεκρού (με ρούχα της οικογένειας), δήλωση του θανάτου στο ληξιαρχείο, έξοδα ταρίχευσης, τις προβλεπόμενες από τον νόμο υπηρεσιακές άδειες μεταφοράς, το κόστος υγειονομικών μέτρων για την μη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών και τη μεταφορά στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο.

Στην εκάστοτε τιμή δεν περιλαμβάνονται το κόστος της ειδικής συσκευασίας φερέτρου σε περίπτωση που το απαιτεί η αεροπορική ή η ναυτιλιακή εταιρία, το κόστος μεταφοράς για τη νεκροψία, αμοιβή ιατροδικαστή (όπου απαιτείται), κόστος ναύλων, άνθινο στολισμό φερέτρου, την παραμονή στο ψυγείο (ελλείψει δρομολογίων), κόστος οδηγού και νεκροφόρας για τη μεταφορά στο νησί.

Μεταφορά θανόντος στο εξωτερικό

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία του θανόντα και τη μεταφορά του στη χώρα που επιθυμείτε. Εκεί οι διαδικασίες θα συνεχιστούν από τοπικό γραφείο της επιλογής σας. Το κόστος περιλαμβάνει το φέρετρο (υψηλής αντοχής για μεταφορές), την προβλεπόμενη ειδική συσκευασία (ξύλο-μέταλλο) για τις διεθνείς μεταφορές, εξειδικευμένα οχήματα και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για τη μεταφορά του θανόντα σε δημοτικό κοιμητήριο, ντύσιμο του (με ρούχα της οικογένειας), ταρίχευση (ειδική για διεθνείς μεταφορές), δήλωση θανάτου, τις προβλεπόμενες από τον νόμο διεθνείς υπηρεσιακές άδειες μεταφοράς, τη μετάφραση των απαραίτητων εγγράφων από το Υπουργείο Εξωτερικών, σφραγίδα της Χάγης και μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και παράδοση στην αεροπορική εταιρία.
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται το κόστος φορτωτικής αεροπλάνου για τη μεταφορά, η επιπλέον της μίας ημέρας παραμονή στον ψυκτικό θάλαμο, έξοδα θεωρήσεων από την πρεσβεία της χώρας προορισμού και το κόστος μεταφορών προς και από το νεκροτομείο αν απαιτείται νεκροψία. Τέλος, στην περίπτωση των διεθνών μεταφορών, ο νεκρός μεταφέρεται χωρίς μακιγιάζ και άνθινο στολισμό στο φέρετρο.

Επαναπατρισμός θανόντων

Το βίωμα της απώλειας ενός συγγενή μας ή ενός αγαπημένου μας προσώπου που βρισκόταν στο εξωτερικό, μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα σωρό γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες σε συνδυασμό με την βεβαρημένη συναισθηματική κατάσταση μας φέρνει σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Το γραφείο μας θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτές τις δυσκολίες παρέχοντάς σας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αναλαμβάνοντας τον επαναπατρισμό του αγαπημένου σας προσώπου.
Στο κόστος περιλαμβάνονται η παραλαβή και η ταρίχευση του θανόντα, η έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου (αν δεν υπάρχει), η δήλωση του θανάτου και η έκδοση όλων των αδειών που είναι απαραίτητες για τη μεταφορά του νεκρού, το κόστος μετάφρασης όλων των απαραίτητων εγγράφων στο Υπουργείο Εξωτερικών ή σε συνεργασία με την τοπική Πρεσβεία της χώρας προέλευσης, την έκδοση της διεθνούς άδειας μεταφοράς.